Атрактивно автокино ще прикове вниманието в Златоград

Атрактивно автокино ще прикове вниманието в Златоград

На 23 май (понеделник) и 24 май (вторник) 2022 г., от 20.30 часа, теренът до Градски парк #Златоград ще се превърне в кино на открито, с прожекцията на хитовите български филми „Петя на моята Петя“ и „В сърцето на машината“. Специални гости ще бъдат актьорите Александър Сано и Николай Урумов. По атрактивен начин, в своите автомобили, както и извън тях, под открито небе, младежи, жители и гости на Златоград ще имат възможност да се насладят на две от популярните български заглавия на родното киноизкуство.

Организатори на събитието са Община Златоград и МКБППМН, като целта на инициативата е младите хора и от по-малките общини, като Златоград и населените места, където няма изградени киносалони, да имат възможност да осъществят среща с българското кино, да се запознаят с родни актьори, да проведат среща и разговор с тях, да създадат емоции и да усетят магията на този вид изкуство.

Съзнавайки, че културата е имунната система на едно общество, Община Златоград и МКБППМН, постави като една от своите цели в Плана си работа за 2022 г., именно организацията и провеждането на подобни културни прояви, които да увлекат интереса и вниманието на младежите от общината към различните сфери на изкуството.

Разполагането на автомобилите на терена ще започне след 19.00 часа!

А зрители без автомобили ще имат възможност да гледат прожекциите и на открито, благодарение на модерно озвучаване!

Вирни се горе