Атрактивна демонстрация на смолянските пожарникари в центъра на областния град

Атрактивна демонстрация на смолянските пожарникари в центъра на областния град

Проявата е част от мероприятията заложени в „Седмицата на пожарната безопасност“. Служители на пожарната служба демонстрираха техника и аварийно-спасителна дейност. Гражданите имаха възможност да разгледат от близо противопожарни автомобили, 30 - метрова автомеханична стълба и друго специално оборудване. Десетки малчугани се докоснаха до работата на огнеоборците. Те участваха в беседи, тематични викторини и игри. Запечатаха спомен със снимки в пожарния автомобил и издигнати на високо с автомеханичната стълба. Кулминацията за събралата се публика настъпи при извършената демонстрация на действия при тежко пътно произшествие, когато се налага пострадалият бързо да бъде изваден от силно деформиран автомобил, като със специална техника пожарникарите разрязаха колата. Младежите – доброволци от Българския червен кръст – гр. Смолян се включиха в действието, прилагайки техниките за оказване на спешна медицинска помощ на пострадалите.

За спасяването на човешки живот в такива екстремни ситуации са необходими комплексни качества - отдаденост, концентрация, самообладание, бързина и точна преценка, това е визитката на всеки отдаден на професията си огнеоборец.

По повод празника по-рано днес беше открита изложба металопластика с автор Боян Симеонов - талантлив, креативен служител на РСПБЗН-Смолян. Произведенията са тематични за пожарникарската професия, изработени от детайли от основните помощни средства ползвани в работата на всеки огнеборец при гасене на пожари, овладяване на бедствия и отстраняване на аварии.

pojari

Вирни се горе