Атакуваха страницата на Сдружение ”Родопски хайдути” във Фейсбук

Атакуваха страницата на Сдружение ”Родопски хайдути” във Фейсбук

Страницата на Сдружение "Родопски хайдути" беше атакувана от хакери, представящи се за граждани на Република Северна Македония, съобщи председателят на сдружението Манол Ружинов.

"В продължение на две седмици, достъпът до страницата ни беше блокиран и за съжаление множеството усилия за възстановяването на правата върху нея, бяха напразни.

Отначало нямаше ясна индикация кой и поради каква причина е атакувал нашата страница, но в последствие една по една снимките, материалите и целият труд през годините ни беше заличен. Непосредствено след това се появи снимка на която пишеше: “Уважавайте съществуването или очаквайте съпротива“, а фона беше знамето на Република Северна Македония.

Сдружението многократно е изразявало с действията си позицията свързана с историческата истина по направления на нашите съседи. На Трети март тази година, ние отново засвидетелствахме подкрепата си към българите в РСМ, като издигнахме трансперант с надпис: “ Подкрепа за българите в Македония”! Множеството ни публикации и активните родолюбиви мероприятия, явно са били следени много внимателно и въз основа на това, че страницата ни има повече от 15 хил. души, са решили да атакуват точно нас, посочи Ружинов.

От сдружението уведомяват всички членове и съмишленици, че получавайки каквато и да е било информация от името на Сдружението в страницата, вече не отговаря на нашата воля, а се ръководи от чужди хора.

Колектива на организацията започва изграждането на нова страница, за която ще бъде необходима техническо време. Въпреки атаката срещу нас, няма да спрем подкрепата си за българите във всяко едно кътче на земята, особено в земите на нашите деди!

Нашата борба продължава и Господ е с нас в името на правдата!

Да живей!

Вирни се горе