Асфалтират улици, разкопани по Водния цикъл в Смолян

Асфалтират улици, разкопани по Водния цикъл в Смолян

Започна асфалтирането на улици, разкопани по Водния цикъл в Смолян, установи репортерска проверка на Smolyannews.com. Улица „Кольо Фичето“ в областния град, която е разкопана от две години, а търпението на живущите там беше напълно изчерпано, днес вече се асфалтира.

koli

Преди седмици управителят на ВиК дружеството инж.Румяна Янчевска заяви, че причините за забавянето са много и различни. "Самата фирма вече два пъти прави организация за асфалтиране. Започва със закарване на машините, но и двата пъти е била спирана по различни причини. Единият път е заради това, че Община Смолян е имала проект за подмяна на бордюрите и тротоарите, и са ги спрели, за да може да минат първо те. А другия път – заради жълтия ФИДИК, да не минават върху новия асфалт големите багери и да не разбият настилката. В момента за тази улица има финансиране по двата договора на „ВиК” и Община Смолян. Уверението е, че до края на другата седмица ще бъде асфалтирана улицата", посочи тогава инж.Янчевска. Днес, установихме, че фирмата асфалтира въпросната улица.

Наша проверка установи, че разкопаният участък на ул."Христо Смирненски" на Стария център в Смолян също вече е асфалтиран.

mama

От ВиК дружеството посочиха, че са в непрекъснат контакт с фирмата-изпълнител и са получили уверение, че разкопаните улици ще бъдат асфалтирани преди снеговалежите, за да могат гражданите да преминават спокойно през зимните месеци и достъпът до жилищата им да бъде безопасен и нормален.

Вирни се горе