Арт работилница за рисуване бе открита в музея галерия „Петър Пиронков“ в Смолян

Арт работилница за рисуване бе открита в музея галерия „Петър Пиронков“ в Смолян

Арт работилница за рисуване започна днес в музея галерия „Петър Пиронков“ в смолянския квартал „Устово“. Детската образователна програма бе открита от художника Петър Пиронков и изкуствоведа Сузана Николова. Деца и техните родители се включиха в безплатните занимания.

„Всеки път ателието ще има различна тема и различна задача. Днес рисуваме върху стъкло, следващото ателие ще бъде рисуване върху текстил. Ще правим фланелки ,торбички. И така - всеки следващ път - нова задача. Ще ги научим да рисуват и върху платно“, каза изкуствоведът Сузана Николова. Тя не скри, че са приятно изненадани от желаещите да се докоснат до художественото изкуство. „А и в нашия случай те се организират в музей галерия „Петър Пиронков“, което е много приятен повод хората да разгледат музея, родителите, които водят дечицата - да разгледат картините. И всъщност - нямаме възрастови ограничения. Писали сме от 3 до 93 години, така че всички са добре дошли“, добави Николова.

Арт работилницата е инициатива на музей галерия "Петър Пиронков" и Община Смолян. „Мисля, че ще е много интересно, защото единият уикенд ще е на тема „изкуствознание", като въведение в историята на изкуството, а другият уикенд ще е арт работилница за всички възрасти“, обясни художникът Петър Пиронков. Той добави, че екипът на музея е на много високо професионално ниво и може да бъдат давани консултации както към деца, така и към възрастни и към автори.

Идеята е музеят галерия да се обособи като културен център на квартал „Устово" и на Смолян. Художникът Петър Пиронков посочи още, че в него ще се правят литературни четения, представяне на книги, камерни концерти и други културни прояви.

Вирни се горе