Армията търси над 500 военни

Армията търси над 500 военни

Армията ни продължава да търси военни и в началото на 2023 г.. Местата са в Сухопътните войски, Командването за логистична поддръжка и Съвместното командване на специалните операции. Най-много военни се търсят за Командването за логистична поддръжка - 280 души, като заявления могат да се подават до 27 януари. Това е и най-новата структура в армията ни - действа от септември 2021 г. 30 военни пък се търсят за Командването на специалните операции - другата нова структура в армията. От няколко години те имат и специален тренировъчен полигон на "Црънча". Заявления се подават до 10 февруари.

Конкурсите и за двете командвания ще се проведат в началото на март.

255 военни търсят и Сухопътните войски, откъдето припомнят, че предимство имат и хора, които имат договор и за доброволен резерв.

Непроменени остават изискванията за кандидатите - максимална възраст до 40 години; да са годни за военна служба; да не са осъждани.

От Министерството на отбраната припомнят, че професионалните военни имат и бонуси като специално обучение, ведомствено жилище, различни видове заплащания. Независимо от това обаче няма особен интерес към професията.

Според доклада за състоянието на отбраната за 2021 г. недостигът на военни е най-висок в Сухопътните войски, като това оказва негативно въздействие върху бойната им готовност.

Снимка:МО

Вирни се горе