Архиерейска вечерня с петохлебие отслужи епископ Висарион в храм „Св.вмчца Неделя, на рождения си ден

Архиерейска вечерня с петохлебие отслужи епископ Висарион в храм „Св.вмчца Неделя, на рождения си ден

В навечерието на празника в чест на всехвалната, чистата девица –св.вмчца Неделя Смолянският епископ Висарион, викарий на Пловдивския митрополит Николай и архиерейски наместник на Смолянска духовна околия отслужи Празнична вечерня с петохлебие в храм ”Св. вмчца Неделя”- кв. Райково.С него съслужиха секретарят на Архиерейското наместничество свещеноиконом Запрян Шиков, иконом Димитър Куцев, протойерей Иван Марински и отец Васил Маджаров.

Много миряни съучастваха в богослужението, изпълнени с благоговение към светицата, която покровителства райковския храм. Празничната вечерня уважи секретарят на Областната управа в Смолян Георги Кисьов. Прочувствените песнопения изпълниха църковният певец Петър Христозов и хористи.

В края на последованието епископ Висарион се обърна с пастирско слово към богомолците, в което подчерта силната вяра на крехката девойка, показала, че Божията милост в немощ се познава.Защото тя смело заявила на мъчителя:”Не ще ме сломиш, защото Бог ми помага”.

Владиката призова да се поклоним с вяра и от дълбочината на сърцата си да славословим славната мъченица Неделя.Отправяйки молитви към нея, нека Бог да дарува на всички здраве, мир, благоденствие и душевно спасение.

На тръгване, архиереят получи цветя за рождения си ден от признателните миряни и лично ги благослови.

Сийка КЕТЕВА

vehet

georg

tri

den

Вирни се горе