"Арексим Инженериг" обяви ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ НА 1 ЮНИ 2023г.

"Арексим Инженериг" обяви ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ НА 1 ЮНИ 2023г.

Заводът за пластмасови компоненти и индустриална екипировка Аексим Инженериг" ЕАД организира отново "Ден на отворените врати", който ще се проведе от 10 часа до 17 часа на 1 юни 2023г.

"Идеята е всички присъстващи да се запознаят с дейността на предприятието. С радост желаем да ви покажем какви са процесите на работа, кой отговаря за тях, какви са различните звена и какви възможности може да предостави тази фирма на хората, които си търсят професионална реализация. Посетителите ще имат също така възможност да разгледат производствената база, за да имат представа какви интересни неща се правят в града", разказа за Smolyannews.com Кирил Асенов - младши.

За първи път като съпътстваща инициатива тази година в рамките на ДЕНЯ на ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ фирмата е подготвила изненада за децата - безплатен “Урок по Изобретения и Роботика” за деца от 2 до 6 клас с любезното съдействие на “Млад Изобретател”.

Курсът ще бъде изцяло практически насочен с продължителност 60 минути. Децата ще се запознаят с основните принципи на софтуера и хардуера , ще свържат първата електрическа верига и ще програмират мини компютър. Урокът ще бъде воден от Костадин Недев, военен летец-пилот.

По професия Костадин Недев е военен летец-пилот. Завършил е ППМГ „Васил Левски“ в град Смолян както и Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“ в град Долна Митрополия. Следват обучения в Полската Военновъздушна академия в град Деблин и Курс по лидерство в авиацията във ВВС на САЩ. В момента работи в авиобаза „Граф Игнатиево“ като пилот-изтребител, а образованието си продължава като студент в магистърската програма „Хардуерни и софтуерни системи“ на Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски“.

Основателят на образователната платформа „Млад Изобретател“ Костадин Недев е военен пилот на изтребител, а “Млад изобретател“ бе отличен с грамота от президентската инициатива “Награда “Джон Атанасов“ в категория “Проект с висок обществен принос“. През месец ноември 2020г. Костадин Недев е един от двамата българи, които бяха отличени с престижната награда за лидерство на фондация „Стробъл“.

"Благодарим на г-н Недев, че прие нашата покана, като идеята ни е този курс да се превърне в ежемесечен, разбира се ако има интерес от страна на децата, а фирма Арексим ще предостави базата и всички възможности за обучението на младите изобретатели. Желателно е да запишете Вас или Вашите деца за курса предварително на телефон 0876 531 934 за да можем да организираме групи по възраст", посочи още Асенов-младши.

ЗАПОВЯДАЙТЕ НА 1 ЮНИ В ПРОИЗВОДСТВЕНАТА БАЗА НА АРЕКСИМ ИНЖЕНЕРИНГ-СМОЛЯН!

Вирни се горе