АПИ стартира тръжнa процедура за строителен надзор при ремонта на пътя Рудозем-Смолян

АПИ стартира тръжнa процедура за строителен надзор при ремонта на пътя Рудозем-Смолян

Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) обяви две обществени поръчки за избор на изпълнители на строителния надзор при основния ремонт на близо 200 км третокласни пътища, информират от пресцентъра на АПИ.

За ремонта на пътните отсечки са изготвени технически проекти. Предстои да стартират тръжните процедури и за избор на изпълнители на строително-монтажните работи.

От АПИ обявиха, че офертите на участниците в двете тръжни процедури ще се приемат в срок до 26 април 2022 г. Едната обществена поръчка е за строителен надзор при ремонта на 123,5 км пътища с обща индикативна стойност 4 756 136 лв. без ДДС. Тя е разделена на пет обособени позиции.

Втората обществена поръчка е за строителния надзор при основния ремонт на 76,2 км републикански пътища. Общата индикативна стойност е 2 919 994 лв. без ДДС. Тръжната процедура е в 6 обособени позиции.

В обособена позиция VI е строителният надзор при основния ремонт на 21.931 км от път III-868 Рудозем – Смолян. Отсечката обслужва населените места в общините Рудозем и Смолян и е алтернативен маршрут за достъп до бъдещия ГКПП „Рудозем – Ксанти“. Трасето осигурява връзка с паметника на връх Средногорец, известен като Родопската Шипка, построен в чест на освобождението на Родопите през 1912 г. Прогнозната стойност за извършване на надзор на обекта е 844 343.50 лв. без ДДС.

Вирни се горе