АПИ ще обяви обществена поръчка за изработване на ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ за изграждане на частична трета лента с дължина 13,9 км

АПИ ще обяви обществена поръчка за изработване на ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ за изграждане на частична трета лента с дължина 13,9 км

АПИ ще обяви обществена поръчка за изработване на ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ за изграждане на частична трета лента в участъците:

От км 68+800 до км 73+650, участък от км 80+800 до км 86+100, участък от км 90+530 до км 94+300 с ширина от 3 метра – общо 13.9 км.

Това заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов в петък по време на парламентарния контрол в отговор на въпрос на народния представител от Демократична България Зарко Маринов.

“След години чакане най-после се предприемат реални действия за разширение на пътя Асеновград – Смолян от коалиционното правителство на Кирил Петков. Благодаря на министър Караджов, че само след две наши срещи в рамките на две седмици оцени колко важно е разширението на този път за развитието на Смолянска област и предприе реални действия. В отговора си вицепремиерът отбеляза, че има голяма разлика между предварителен проект и технически проект, и че едва сега се правят стъпки за техническо проектиране. Припомням, че преди близо 7 години, на 16.07.2015 г., по време на второто правителство на Борисов, АПИ обяви обществена поръчка за прединвестиционно проучване за изграждане на трета лента на път II-86, за скромните 112 500 лева без ДДС”, съобщи Зарко Маринов.

Прединвестиционното проучване бе извършено от полско-български консорциум и е предадено на АПИ през 2019 година. От тогава до сега по време на третото правителство на Борисов нищо не е било направено. Оказа се, че и твърдението на бившия премиер от март миналата година, че ПРОЕКТЪТ Е ГОТОВ и че са заделени 78 милиона лева за строителство, са предизборна лъжа, посочи още народният представител.

https://m.youtube.com/watch?v=7MVgR-NmxjE&t=10s

Вирни се горе