Апаратура за над 187 000 лева закупи смолянската болница

Апаратура за над 187 000 лева закупи смолянската болница

Апаратура на стойност 187 188 лева с ДДС закупи МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Марин Даракчиев.

За нуждите на Клинична лаборатория е доставена хематологична система с пет диференциално броене, която е на стойност 31 920 лева с ДДС. Нов, модерен ултразвуков апарат е доставен и в Педиатрично отделение. Стойността на ехографа е 77 640 лева с ДДС. И двата апарата са закупени със средства, осигурени от Министерството на здравеопазването.

„Новият апарат е изключително ценна придобивка за Детско отделение и ще помага в клиничната ни работа. Ехографът е широкоспектърен. Има трансдюсери за корем, сърце, трансфонтанелна и щитовидна ехография. Може да се ползва както за новородени, така и за по-големи деца“, каза д-р Емил Шалдъров – началник на отделението.

Със собствени средства МБАЛ – Смолян, закупи ЕЕГ апарат за Неврологично отделение, на стойност 37 080 лева с ДДС и 12-канален компютърно базиран ЕКГ апарат за стрес тест изследвания и измервания в покой на стойност 18 468 лева с ДДС за Кардиологично отделение.

Закупени със собствени средства са и два биомиксера за Отделението по трансфузионна хематология на обща стойност 22 080 лева с ДДС.

Внедряването на новата апаратура ще доведе до много по-високо ниво на диагностика и лечение, Лечебното заведение изпълнява инвестиционната си програма и ще продължим да инвестираме в нова, съвременна апаратура, коментира д-р Марин Даракчиев.

на снимката: - Д-р Емил Шалдъров - началник на Детско отделение, д-р Даниела Дариткова и старшата сестра Стефка Пекова

Alternative tet

Вирни се горе