Административният съд в Смолян отхвърли като неоснователна жалбата на Стефан Сабрутев за касиране на изборите в Смолян

 Административният съд в Смолян отхвърли като неоснователна жалбата на Стефан Сабрутев за касиране на изборите в Смолян

Административният съд в Смолян отхвърли като неоснователна жалбата на Стефан Сабрутев, кандидат за кмет на Община Смолян срещу решение №160 - МИ /6.11.2023 г. на Общинската избирателна комисия за проведен избор за кмет на Община Смолян на 5.11.2023 г.

Сабрутев беше кандидат на Движение „Нашият град“. Той поиска с жалба да се отмени решението на Общинската избирателна комисия, с което е обявен за кмет Николай Мелемов. Разликата между тях беше 149 гласа.

В съда бяха преброени отново бюлетините от всичките 89 секционни комисии. Разпитани са били свидетели, изгледани са записите от камерите на част от секциите.

„Мотивите ми за това решение са следните. Има въведени 36 групи твърдения за нарушения на изборния процес, които буквално съм разгледал едно по едно. Извършена беше система от процесуални действия - гледане на всички видеофайлове, които са на Общинската избирателна комисия, преброяване на бюлетините, сравняване на черновите с офцииалните протоколи. Нищо от тези твърдения просто не се потвърди. Установиха се дребни нарушения, които по моя преценка не влияят на изборния процес и на изборния резултат“, заяви за SmolyanNews.com председателят на Административния съд Игнат Колчев. Предстои решението да бъде качено на сайта на Административния съд.

Решението подлежи на касационно обжалване в 7-дневен срок.

zal

Вирни се горе