8 млн. лв. укрити данъци във футбола ни

8 млн. лв. укрити данъци във футбола ни

Целта ни е да превърнем плащането на данъци в национален спорт.

Това заяви изпълнителният директор на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов, цитиран от БиТиВи. Той беше категоричен, че с поетите от агенцията мерки, хората осъзнават, че все повече трябва да си плащат данъците.

Във всяка една нормална страна хората знаят, че трябва да си плащат данъците, категоричен е той.

Шефът на НАП съобщи още, че агенцията е извършила кампания за възлагане на ревизия на всички футболни клубове.

За момента са проверени осем футболни клуба, посочи Стефанов.

Ревизията е установила осем милиона лева укрити данъци и четири милиона неправилно приспаднати загуби. По думите на шефа на НАП само един отбор дължи над 2 милиона, а три над 100 000 лв.

Красимир Стефанов отказа да назове имената на клубовете длъжници, но добави, че вече е запознал премиера Борисов с данните от проверката. По-късно днес злоупотребите ще бъдат представени и на главния прокурор Борис Велчев.

Директорът на НАП допълни, че голяма част от нарушенията са установени след преглеждане на анексите към договорите на футболистите. В тях се е посочвал и реалният размер на доходите на спортистите.

Информация е получена и от фенклубове. В тази връзка Стефанов даде за пример фенове от клуб „Ботев Пловдив", заведени при данъчните от председателя на антикорупционната комисия в парламента Яне Янев.

Вирни се горе