70 години в полза на ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ

70 години в полза на ОБЩЕСТВЕНОТО ЗДРАВЕ

На 2 и 3 декември 2022г. Районна Здравна Инспекция гр. Смолян отбелязва 70 годишен юбилей, в партньорство със Сдружение „ Клъстер на Здравните Регони“ гр. София, община Смолян и Община Рудозем. Инциативите за годишнината включват Заседание на Регионалния съвет по здравеопазване – на 02.12.2022г. под ръководството на Директора на РЗИ гр. Смолян д-р Мими Кубатева и с участието на д-р Александър Златанов – Зам. Министър на здравеопазването. Президентът на Югоизточно Европейски Медицински Форум - проф. Андрей Кехайов ще представи пред участниците доклад на тема „Общественото здраве в 21 век“. Участие

На 03.12.22г. в гр. Рудозем, ще се проведе открита дискусия на тема „Оптимизиране на дейността на лечебните заведения“, на която ще присъстват представители на общинските администрации, директори на лечебни заведения, лекари и общественици от област Смолян и страната.

Паралелно с честванията със съдействието на Сдружение „Клъстер на здравните регони“, кмета на гр. Смолян – Г-н Мелемов и кмета на гр. Рудозем Г-н Румен Пехливанов са организирани и безплатни медицински прегледи на населението от общините Смолян и Рудозем. Изтъкнати специалисти в различни области на медицината, сред които Проф. д-р Николай Цанков- дерматолог, Проф. д-р Атанас Щерев- гинеколог и Доц. д-р Пламен Попиванов – ендокринолог извършват безплатни профилактични прегледи и консултират жителите на двете общини. Прегледите и консултациите ще продължат до неделя 03.12.2022г.

anri

kex

moni

zdrave

radka

plaket

ramus

Вирни се горе