53-ма първокласници прекрачиха прага на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян

53-ма първокласници прекрачиха прага на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в Смолян

Слънце и цветя, усмивки и настроение, песни и танци, много вълнение и красиви емоции. Така започна новата учебна година в смолянските училища. Първият учебен ден остава най-вълнуващ за най-малките – първокласниците. 53-ма са те във ІІ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Смолян, разпределени в три паралелки. „През всички тези години екипът на ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ показа, че мисли мащабно с поглед, отправен в бъдещето, защото в настоящето се посяват онези семена, които утре ще дадат богата реколта. Преподавателите в нашето училище отново са готови за поредния поход към науката. С грижа, обич и търпение ще посяват семената на знанието, за да бъдете готови за теста на най-строгия учител – животът“, каза директорът Николай Колев. Той приветства най-малките – първокласниците, които за първи път прекрачват прага на родното училище, а на седмокласниците пожела повече ентусиазъм и творческа енергия през новата учебна година.

purvi

Специални гости на празничния първи учебен ден във ІІ ОУ бяха началникът на РУ Смолян гл. инспектор Иван Мечкарски, началникът на РУО Смолян Никола Запрянов, секретарят на община Смолян Момчил Николов, както и директорките на двете детски градини в Райково – на „Родопчанче“ – Йорданка Шопова и на „Славейче“ – Сийка Базелкова.

От утре учениците ще започнат редовните часове, ще пътуват по света с учебниците и книгите, ще научават нови неща, ще имат нови предизвикателства, които да преследват и преодоляват.

vtoro

На добър час!

Вирни се горе