5000 лв. ще бъдат гласувани на Общински съвет Чепеларе за участието на отбора от ПГ СГСТ "Никола Йонков Вапцаров" в най-голямото световно състезание за енергийна ефективност "Shell Eco-marathon"

5000 лв. ще бъдат гласувани на Общински съвет Чепеларе за участието на отбора от ПГ СГСТ "Никола Йонков Вапцаров" в най-голямото световно състезание за енергийна ефективност "Shell Eco-marathon"

Днес 08.08.2022г., в залата на община #Чепеларе се проведе своебразна кръгла маса между ръководството на община Чепеларе и отбора на ПГ СГСТ "Никола Йонков Вапцаров", участвал в авторитетното световно състезание "Shell Eco-marathon" 2022г. Инж. Тодор Лазаров, заедно с присъстващите ученици споделиха своите емоции и преживявания на престижното състезние във Франция, разказаха повече за самия прототип и за поставените цели.

Кметът на община Чепеларе засвидетелства признанието за успеха на отбора от Чепеларе с поздравителен адрес, почетни плакети за заслуги към Общината, раници и други дребни награди.

"За тази година сме планирали повече средства - 5000 лв..Ще ги гласувсме на следващото заседание на Общински съвет. Желанието ни е средствата да са повече, ако успеем да намерим и спонсори занапред"- заяви г-н Боран Хаджиев.

"Това, което направихте е изключително престижно - както за Вас, така и за нас като чепеларци. Гордеем се много с Вас, защото това, което правите е много значимо. Хубавото е, че не го приемате като даденост и се трудите неуморно. Каквото и да работи човек, когато се труди ежедневно и смислено, нещата се случват!" - допълни още г-н Хаджиев.

На проведената среща инж. Лазаров заяви, че "новият модел на прототипа би трябвало да е с 15% по-добра аеродинамика". Обсъди се отцепването на подходящ пътен участък от 300 до 500 метра в Пампорово за тестване на подобрения нов модел.

Инж. Тодор Лазаров завърши срещата с думите: "На нас ни помага това, че през цялата година работим и това, което има най-висока възвращаемост във времето - това са парите за образованието".

"Това е най- добрата инвестиция безспорно", потвърди думите му г-н Боран Хаджиев - кмет на община Чепеларе.

Вирни се горе