5 тенденции при дамските обувки за пролетта и лятото

5 тенденции при дамските обувки за пролетта и лятото

Знаете ли кои обувки ще са модерни през новия сезон? Отговорите са тук, а някои може да ви изненадат.

Пролетта чака зад ъгъла, за да донесе обновление, красота и свежест. Мнозина навярно планират почивка, ремонт, смяна на работното място, ново хоби или друга промяна. Почти неизменно обаче пролетта ни подканва да обновим и гардероба си. В статията ще поговорим за актуалните тенденции при обувките, така че да бъдете подготвени за шопинга за пролетта и лятото.

Да, навярно ви прави впечатление, че по витрините и онлайн магазините продължават да доминират обувките и сникърсите на платформа, но това далеч не е единственият избор за топлите сезони. Дори да предпочитате туристически или спортно-елегантни модели, като например skechers обувки с подметка от пяна, нищо не пречи да се запознаете с тенденциите, които ще властват на пазара.

Квадратни токове

Квадратните и правоъгълни високи токове са гореща тенденция, която ще навлиза все повече в предложенията на известните марки за обувки. Дизайнът на тока удължава силуета, добавя форма и динамични ъгли, независимо дали говорим за сандали или затворени обувки. Такива чифтове особено много си подхождат със скъсени панталони, поли с различни кройки и къси панталонки.

За делови визии изберете модели с кожена затворена горна част, а за ежедневието помислете за по-отворени или изрязани саи с каишки, кожени ленти и различни детайли. Ако се притеснявате, че височината ще ви създаде неудобство, трябва да знаете, че по-голямата контактна повърхност със земята на квадратните токове всъщност ги прави удобни, дори при по-дълго ходене.

Отворени пръсти

Дамските пръсти ще виждат все по-често, затова през топлите сезони ще имаме повече поводи да покажем красив маникюр. Този отворен дизайн ще доминира в новите дамски колекции - и това далеч не важи само за удобни дамски чехли и сандали. Ако досега стремежът беше да се акцентира върху глезена, свода на ходилото, петата или височината, то сега дизайнерите се насочват към обувки с отворен връх на традиционно затворени модели като лоуфъри и балеринки.

Оттук идва и използването на мрежест материал за горната част на някои актуални модели, без значение дали с ниски равни подметки, платформи или тънки токове. Мрежестите саи и вложки ще са отчетлива тенденция през пролетта и лятото, създавайки както елегантни, така и по-ежедневни визии. Тези модели не просто ще осигурят проветрение и лекота за дамските ходила, но ще ги направят видим и разпознаваем акцент от визията.

Пастелни тонове

Нищо не напомня за пролетта така, както нежните и свежи цветове, а това не е изключение при обувките. Пастелните нюанси като лавандулово, ментово, прасковено и жълто са идеални за придаване на лекота и женственост на тоалетите ви. Може да изберете едноцветни обувки или пък с различни нюанси и комбинации, например с черно, кафяво и бяло, за постигане на открояваща се визия. А ако задължително искате да сте в тренда, оглеждайте се за прасковения нюанс "Peach Fuzz", който Pantone обяви за цвят на годината за 2024.

Alternative t

Котешки ток или балеринки

Равните обувки и балеринките продължават да доминират в ежедневния стил, но през този сезон дизайнерите предлагат на алтернативи. При балеринките това са огромните платформи, които изцяло променят характера на тази класическа дамска обувка. Друга тенденцията е добавянето на контрастираща вложка на пръстите тип “бомбе”.

Новост при балеринките и затворените обувки с котешки ток е заостреният връх, който придава острота и динамичност във визията, особено ако ги носите с прав платнен панталон, риза и сако. През последната година котешките токчета бяха върнати на пиедестала от някои от най-успешните дизайнери, което задава посоката на успеха им.

Сатен - защо пък не?

Естествена, изкуствена, еко кожа, текстил, набук, велур... Какво обаче ще кажете за обувки от сатен? Модните тенденции вадят на преден план този толкова нежен, приятен и качествен материал. Сатенени чехли с квадратни пръсти и отворена пета, токчета или обувки с котешки ток - това е само част от изненадите, които предстоят.

Когато всички тези модели се появат по магазините и онлайн платформите като MODIVO, не можем да не се възхитим на всеки чифт, който видим.

Вирни се горе