5 причини да посетите Занзибар

5 причини да посетите Занзибар

Ако си мечтаете за екзотична екскурзия до някоя далечна дестинация със сигурност ще оцените разнообразните оферти на туроператорите. Повечето българи предпочитат места, където температурата е по-висока, природата е красива и има повече релаксиращи преживявания.

Почивки до Занзибар предлагат много от агенциите, затова е добре да помислите върху подобна перспектива и да научите повече подробности за мястото. Щом желаете далечно пътуване, колкото ценна информация съберете предварително, толкова по-безпроблемно и приятно ще прекарате ваканцията.

Къде се намира остров Занзибар?

След като чуят името на това място, хората обикновено си мислят, че става въпрос само за един остров. Това не е точно така. Архипелагът се състои от няколко малки острова и два големи Unguja (така наричат Занзибар) и Pemba. Те са полуавтономна област на Танзания. Местоположението им е край източния бряг на Африка. Да, наистина звучи далечно и екзотично. Подобна почивка ще ви създаде редица незабравими спомени и ще ви запознае с една далечна и много интересна култура.

Кога е най-хубавото време да посетите остров Занзибар?

Ще се зарадвате да научите, че на това райско място климатът е тропически. Това означава, че се обособяват сухи и влажни сезони, а те зависят от дъждовете, които ще паднат. Може би някъде ще прочетете, че най-подходящите месеци за почивка са между юни и октомври. За нас българите обаче остров Занзибар е примамлива дестинация и в периода декември-март. Особено приятно е да се организира подобна почивка за Новогодишните празници.

Времето е топло и примамливо през цялата година, а обичайно температурата се движи между 28 и 32 градуса. Освен че океанът който ще видите е невероятно красив със своя тюркоазено син цвят, той ще ви привлече и с топлата си вода, която е около 27- 28 градуса. Тук денонощието е разделено по равно 12 часа ден 12 часа нощ. От Екватор БГ допълват, че когато и да решите да направите своята почивка, ще се насладите на красивите плажове и ще разгледате различни интересни обекти.

Почивки до Занзибар

Кои забележителности ще привлекат вниманието ви към остров Занзибар?

Естествено, първото, за което бихте си мислите, е океанът и плажовете, като най-вероятно сте предвидили приятни дълги разходки. Ако се колебаете и още не сте сигурни дали да предприемете това дълго пътуване, ще ви дадем няколко конкретни причини, които ще ви убедят окончателно:

  • невероятните бели плажове – пясъкът на остров Занзибар е изключително примамлив, прекрасен и бял, а плажната ивица е дълга и широка. Препоръчваме ви да посетите селището Нунгви. Това е едно от популярните места за плажуване, което не е толкова пренаселено с туристи. Плажът може да бъде ползван безпроблемно, защото приливът не обхваща голяма част от него;

  • може да се гмуркате – видимостта на водата е чудесна и ще си прекарате добре времето, като разгледате необятната морска шир и водните обитатели. Тропическите риби са невероятно красиви и атрактивни, а кораловите рифове, които обитават, ще ви впечатлят с големите си размери. Идеалното време за гмуркане е от октомври до март. Тогава е по-вероятно да няма вятър. Природата на остров Занзибар е това, което привлича хората. Почивката сред такава екзотика е наистина желана;

  • посетете вечнозелените гори – това е растителност, непозната за нас и привличаща силно интереса на екскурзиантите. Ще видите малките червени маймуни колобус и гигантските костенурки. Националният парк „Джозани” е задължителна дестинация от почивката. Ще разгледате и мангровата гора, чиито корени наподобяват пипала. Друга атракция е селекцията от уникално красиви пеперуди;

  • пътуване с лодка до острова на затворниците – няма как да скучаете през почивката си на Занзибар. Лодката, с която ще стигнете до острова на затворниците, е направена от дърво. Гигантските костенурки, които живеят тук могат да бъдат хранени от туристите, а за целта вашите домакини ще ви дадат зеленища;

  • хубава храна и приятни местни ресторанти – когато се посещава ново място местната кухня също трябва да бъде дегустирана. Риболовът е традиционен поминък и съответно може да опитате различни видове риби и морски дарове. Те ще ви бъдат поднесени в уютните ресторантчета в комбинация с пържени картофки.

Много са нещата, които ще разгледате и преживеете на тази невероятна почивка. Преди отпътуването разговаряйте с туроператора и се поинтересувайте, какви възможности за допълнителни екскурзии се предлагат.

Какво ви е необходимо за почивката до остров Занзибар?

Освен красиви летни дрехи, в които ще се чувствате удобно, е важно да носите обувки за вода, антибактериални кърпички и дезинфектанти. Препоръчваме ви също така и спрей против комари, както и слънцезащитен крем с много висок фактор. При възможност разполагайте с долари в брой, за да не ползвате местните банкомати.

На места бихте могли да се разплащате и с банкова карта. Полетите за тази екзотична дестинация минават през Дубай. След кацане е важно да попълните бланка за издаване на виза на място. Заплащате на касата сума от 50 долара и почивката ви може да започне.

Вирни се горе