45 португалски младежи избраха да проведат своята Еразъм мобилност в Златоград

45 португалски младежи избраха да проведат своята Еразъм мобилност в Златоград

Три групи от 15 португалски младежи, обучаващи се по туристически професии или вече завършили туристическа специалност, ще проведат 3 седмични мобилности в град Златоград.

Първата група младежи на възраст от 18 до 21 години, съпровождана от двама ръководители, ще осъществи своята Еразъм мобилност в периода 3 юли – 23 юли 2021 г.

По-голямата част от младите хора ще бъдат ангажирани със стаж на рецепция в хотели в град Златоград в съответствие с техния професионален профил „рецепционист“, докато трима от завършилите „Еко туризъм“ ще бъдат ангажирани с промотиране на Златоград като туристическа дестинация.

По време на престоя младежите ще преминат кратък езиков курс, включващ английски език за работа в хотел и основни фрази на български език.

Португалските участници ще се запознаят с културните и природни забележителности на Златоград, ще научат за живите български традиции и добрите примери на Златоград в събитийния туризъм, ще посетят близки забележителности, сред които Перперикон, пещерата „Ухловица“ и Агушеви конаци, като част от културната програма на мобилността.

Втората група участници ще реализира мобилността си през месец септември, когато ще има възможността и пряко да участва в две събития: Делюви празници и международния ултрамаратон K3 Ultra.

Домакин на Еразъм мобилността е сдружение „Център за развитие и подкрепа на бизнеса“ в качеството си на партньор в проект “The Challenges for Innovation and Sustainability in Tourism”, финансиран по програма „Еразъм+“.

Източник: Сдружение „Център за развитие и подкрепа на бизнеса“

Вирни се горе