404 нарушения на скоростта са установени при 5-дневна специализирана полицейска операция в област Смолян

404 нарушения на скоростта са установени при 5-дневна специализирана полицейска операция в област Смолян

404 нарушения на скоростните режими са установени в хода на специализираната полицейска операция за контрол на скоростта, проведена на територията на ОДМВР – Смолян, в дните 6-10 юли 2022 г. Засилените проверки за установяване на нарушения, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са извършени и на територията на цялата страна с цел ограничаване на пътно-транспортния травматизъм.

В населените места по пътищата на областта са установени 258 нарушения, а в извън населените места – 146. При проверките служителите на пътна и охранителна полиция са използвали автоматични технически средства и системи за контрол на скоростта. В хода на акцията са връчени 78 електронни фиша на водачи на МПС за установени нарушения.

Установени са пет водачи управлявали МПС, което не е регистрирано по надлежния ред и/или е без поставена регистрационни табели. Един е шофирал след употреба на алкохол.

За периода са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

За осигуряване на безопасността на пътя, ще продължи активната контролна дейност на територията на областта, по различни направления и по всяко време на денонощието при спазване на принципа за „нулева толерантност“ към нарушителите на Закона за движение по пътищата и упражняване на всички законови мерки с цел ограничаване на пътните инциденти.

Вирни се горе