34-годишната смолянчанка е задържана за употреба и притежание на наркотици и боеприпаси

34-годишната смолянчанка е задържана за употреба и притежание на наркотици и боеприпаси

На 08.12.2022 г в РУ-Смолян е задържана 34-годишна смолянчанка и срещу нея са образувани две бързи производства – за управление на лек автомобил под въздействието на наркотични вещества и за незаконно притежаване на наркотици и боеприпаси, съобщиха от пресцентъра на полицията.

На същата дата в рамките на специализирана полицейска операция по противодействие на държането и разпространението на наркотични вещества, е извършена проверка на лек автомобил "АУДИ Q 3" , управлявано от 34-годишна жена от гр. Смолян. При тестването с техническо средство, последното е отчело наличие на кокаин. След това, при извършено претърсване в дома на жената са намерени и иззети 6,85гр. Канабис и 15 броя боеприпаси за пистолет калибър 9х18 мм, както и 1 брой боеприпас за гладкоцевно оръжие калибър 12 мм, без да притежава за това надлежно разрешение. 34-годишната смолянчанка е задържана за срок до 24 часа. Уведомена е прокуратурата, работата по случая продължава.

На 08.12.2022 г. в РУ-Мадан е започнато бързо производство срещу 34-годишен пловдивчанин за притежаване на наркотични вещества. При полицейска проверка на лек автомобил с пловдивска регистрация, извършена около 14.02 ч. на разклона за с. Лещак, общ. Мадан, е установено, че пътуващия в автомобила 34-годишен мъж държи четири броя оранжеви на цвят хапчета с буква "g" и един брой зелено на цвят хапче без изображение с бруто тегло - 4,88 грама, които при направения полеви наркотест са реагирали на "амфетамин". Мъжът е задържан за срок до 24 часа. За случая е уведомена прокуратурата.

На 09.12.2022 г в УП-Пампорово е задържан 32-годишен мъж от гр. Чепеларе за притежаване на марихуана. При извършен личен обиск на лицето, в джоба на якето му, е намерено и иззето жълто пластмасово яйце, съдържащо суха тревна маса с бруто тегло 4,17гр. Направения полеви наркотест на веществото е отчел наличие на марихуана. По случая е образувано бързо производство.

Вирни се горе