30 лв. глоба за малка нужда пред полицаи

30 лв. глоба за малка нужда пред полицаи

Районният съд в Чепеларе е потвърдил наказанието от 30 лв. на 64 годишния Христо Мърхов от смолянското село Дунево, който уринирал под носа на проверяващите го пътни полицаи,съобщи StandartNews.

На път за Пловдив мъжът бил спрян за проверка на постоянното КПП край село Хвойна. Мърхов карал такси в курорта Пампорово и според него дребнаво заяждане било причина за проверката. Докато преглеждали книжата му, шофьорът отишъл до близкия контейнер и без притеснения се облекчил.

Вбесените полицаи му съставили акт с мотив, че в сградата на контролния пункт имало тоалетна, но той изобщо не се бил поинтересувал.

Седмица след инцидента Мърхов получил наказателно постановление от кмета на община Чепеларе Георги Попов, с което го глобявали за нарушение на обществения ред с 30 лв.

Пред съда мъжът обяснил, че има здравословни проблеми и операция на двата бъбрека, а преди 7 години преживял и инсулт. Добавил, че катаджиите се бавили 10 минути с документите му, а докато чакал в колата, бил притиснат от силна нужда и нямал време да търси тоалетна, нито пък видял табелка за такава наблизо.

Глобеният таксиджия твърди, че се чувства застрашен и смята да се оплаче в прокуратурата, защото според него полицаите са призвани да помагат, а глобата от 30 лв. за публичното уриниране според него не само е прецедент, но и подигравка.

Вирни се горе