26-годишна лекарка започна работа във Вътрешно отделение на МБАЛ – Смолян

26-годишна лекарка започна работа във Вътрешно отделение на МБАЛ – Смолян

Д-р Десислава Терзийска е поредният млад лекар, който започна работа в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян. Младата лекарка, която се дипломира само преди шест месеца, вече е в състава на Вътрешно отделение под ръководството на д-р Петя Кокудева, д-р Екатерина Караянкова, д-р Григор Лалов и д-р Анастас Петров.

„Детската мечта ми е да бъда лекар. Още от 4-годишна знаех, че това е моята карма. Целият ми живот така се стече, че всичко доведе до там да завърша успешно медицина и да започна работа“, сподели д-р Терзийска. Тя е родена и израснала в Пловдив, но има много тясна връзка със Смолян, откъдето е майка й. Завършила е Професионална гимназия по хранителни технологии и техника специалност „Еколог и опазване на околната среда“, но д-р Терзийска била твърдо убедена, че ще преследва медицината. През декември м.г. тя се дипломира в Медицински университет – Пловдив.

„Бяхме тук за Великден и на връщане към Пловдив казах на майка ми: „Много ми харесва тук, защо да не отида да попитам в болницата дали имат свободно място“, разказва д-р Терзийска. Според нея решението къде да започнеш първата си работа е от особено значение, защото точно в началото се полагат професионалните основи. Тя обожава природата на Смолян, спокойният начин на живот и казва, че основната причина да вземе това е решение, е защото: „Лекарите са по-спокойни, отношението е съвсем различно, както и това, че пациентите са толкова позитивно настроени към медиците“.

Д-р Десислава Терзийска

Младата лекарка е назначена на работа на 1 юни т.г. във Вътрешно отделение. „Вътрешните болести е специалността, която най-много харесвам. А в по-тясна връзка – ендокринология, и метаболитните заболявания. Гледам по различен начин на тази специалност, защото при нея има огромно поле за проучвания, а донякъде е свързано с диетологията – начинът на хранене, здравословния начин на живот“, каза още д-р Терзийска. Все още не е давала самостоятелни дежурства, но се надява от следващия месец да бъде включена в графика на Вътрешно отделение, както и на Спешно отделение. „В отделението ме приеха много добре. Всички лекари са изключително внимателни и добри към мен – личи си, че искат да ми предадат техния опит“, допълва тя.

Д-р Терзийска обича изкуството. Обожава да посещава музеи и изложбени зали. Интересува се от история на изкуството и наред с това обича да пътува и да се разхожда по екопътеки в планината и вярва, че човек трябва да е в хармония както със себе си, така и с природата, съобщиха от здравното заведение.

Вирни се горе