26-годишен лекар специализира кардиология в смолянската болница

26-годишен лекар специализира кардиология в смолянската болница

26-годишният д-р Христо Иванов работи от четири месеца в МБАЛ – Смолян. Младият лекар специализира кардиология и мечтата му е да стане добър инвазивен кардиолог.

Завършил е Медицинският университет в Пловдив през 2022 г. А средното си образование в Английската гимназия под тепетата.

„Насочил съм се към кардиология, а след това инвазивна кардиология, която ми е много интересна. Докато следвах в университета, тази специалност ми беше една от най-интересните. Сърцето е много сложен орган и тясно свързан с други системи“, казва д-р Иванов, който е първи лекар в семейството.

Избрал е Смолян по няколко причини – да специализира в държавна болница, за да може да има достъп до широк кръг пациенти, със заболявания с различно ниво на сложност, както и да работи с добър екип, за да научи колкото се може повече.

„В смолянската болница работи д-р Окан Алиман, за който знам, че е много добър лекар. Когато дойдох тук, се оказа, че целият кардиологичен екип е страхотен и от всеки един от лекарите мога да науча много“, допълва още 26-годишният лекар, който със своите 2 метра височина в момента е най-високият доктор в областната болница.

Д-р Иванов е тренирал бойни изкуства, но сега, заради натоварената работа, намира време само за фитнес. Той е запленен от Смолян и природата на града и не отрича, че може и да остане в МБАЛ и след специализацията.

Вирни се горе