25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието над жени и момичета

25 ноември - Международен ден за елиминиране на насилието над жени и момичета

Насилието над жени и момичета е една от тихите форми на нарушение на човешките права в света, защото от страх за живота си и срам от общността, от страх от последствията за тях или децата, жертвите рядко подават сигнали, свидетелстват и завеждат съдебни дела. Ако насилието във Вашето семейство съществува отдавна и насилникът вече е свикнал с Вашата покорност, съпротивата може само да го провокира за по-решителни действия – може да се стигне дори и до убийство, породено от страха, че неговата “вещ” се е изправила срещу него, могат и да не те наранят физически, но да те накарат да се чувстваш нищожен с думи отношение и пренебрежение.

Ако сте били или сега сте свидетели на насилие над ваши близки жени или момичета, а те се страхуват да потърсят помощ, направете го вие! “Не мълчете, не търпете! Потърсете помощ, разкажете и се спасете навреме. Дължите го на себе си, на децата си. Спрете насилието, не бъдете жертва!”

Ние, Клуб на жените Родопчанка – гр. Смолян, сме гражданска организация, регистрирана в обществена полза. Нашата мисия е да работим за предотвратяване на всякакво насилие над жени и момичета. Ние можем да ви помогнем! Споделете с нас на Е-mail: club.r@abv.bg Анонимността ви е гарантирана!

Вирни се горе