23 населени места са без ток в област Смолян

23 населени места са без ток в област Смолян

Без електрозахранване са села и малки населени места в планинските райони, предимно на територията на области Смолян и Кърджали. Общият брой селища и махали с нарушено електрозахранване към 12.30 часа е 148, като няма голямо населено място без електрозахранване, съобщи Крум Косев, говорител на енергийното дружество.

В област Смолян с нарушено електрозахранване са общо 23 села. Нормално е електроснябдяването в курортен комплекс Пампорово. Всеки един от обслужващите Клиентски Енергоцентрове (КЕЦ) по места е предприел мерки за работа при тежки планински условия и в места със затруднен достъп.

Причина за прекъсване на електрозахранването са обилния снеговалеж и паднали дървета по въздушните електропроводи в някои планински райони. Допълнително ситуацията е усложнена от силния вятър и продължаващия на много места снеговалеж.

Екипите на EVN България предприемат необходимите мерки за възстановяване на електрозахранването. Още при първите изключвания от ранните часове на деня започна работата на екипите по отстраняване на повредите и диспечерските манипулации по електроразпределителната мрежа. При възстановителните дейности дружеството работи в координация както с местните власти и институции, така и с Електроенергийния системен оператор (ЕСО).

Дружеството ще информира своеврeменно за промяната в ситуацията с електрозахранването.

Клиентите могат да сигнализират за аварии и да се информират за състоянието с електрозахранването в денонощния телефонен център на ЕVN България на телефони: 700 1 0007 – телефон при аварии 0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки.

Вирни се горе