19 участника се включиха в турнира по плуване в чест на Празника на Девин и минералната вода

19 участника се включиха в турнира по плуване в чест на Празника на Девин и минералната вода

19 участници в различните възрастови групи се включиха днес в турнира по плуване, посветен на Празника на #Девин и минералната вода. При най-малките от 7 до 10 годишна възраст, първа при момичетата стана Валентина Карабогова, следвана от Йорданка Гаджева и Сияна Карабогова. При момчетата първи е Даниел Арнаудов, а втори е Иван Лазаров. В групата 11-15 години при момичетата първото място си делят близначките Антония Герзилова и Божидара Герзилова. Илия Кушлев, Илия Джамбов и Валери Мишев са съответно първи, втори и трети при момчетата.

При жените пъва е Елена Михайлова, а втора Милена Йорданова. При мъжете лидер е Стефан Кушлев, следван от Никола Керемидчиев.

Грамоти за участие в надпреварите, в които взеха участие плувци от Девин, Смолян и София получиха Давид Петросян, Аяна Вирани, Анаис Славчева и Деа Касабова.

Отличените бяха наградени с медали, грамоти, материални награди, подкрепяща закуска и минерална вода, предоставена от "Девин" ЕАД. В церемонията по награждаване участваха кметът на Община Девин Здравко Иванов, зам. - кмета инж. Николай Юруков и Валентин Коцаков - управител на СПА комплекс "Орфей", който бе домакин на надпреварите. Главен съдия на турнира бе Жан Белберов.

Това бе първото мероприятие от празничната програма за днес. В 13:00 часа стартира демонстрационна партия шах, която ще се проведе в парк "Острова". В 16:00 часа стартира забавлението за деца на площад "Игор Юруков", в 17:00 часа ще бъде дадено началото на футболния турнир на площадката в кв. "Врътлек", а от 19:00 часа стартира музикалната програма пред Дома на културата в Девин.

Вирни се горе