19-годишен младеж е задържан за извършването на два палежа в Борино

19-годишен младеж е задържан за извършването на два палежа в Борино

19-годишен младеж от с.Борино е задържан за извършването на два палежа в с.Борино.

На 18.04.2018г. в 01:23ч. на тел.112 е получен сигнал, за това, че в с.Борино на ул."Туристическа" е възникнал пожар в стопанска сграда собственост на 55-годишен и 60-годишен от селото, както и в съседна стопанска сграда с навес за дърва, собственост на 67-годишне жена от селото. Унищожени са сгради с площ около 220 кв. м., фургон и паянтова постройка , 400 литра катран, 20 куб.м. дърва за огрев, 6 куб.м. дървен материал, 60 бали фураж, дървена дограма, 5бр. варели. Спасени са четири сгради, намиращи се в непосредствена близост, един лекотоварен автомобил и 20 куб.м.дърва за огрев. Произшествието е ликвидирано от екипи на РСПБЗН –Доспат , РСПБЗН-Девин , водоноска на община Борино , жители на с. Борино, служители на ЕВН, служител на ВиК. Дежурна оперативна група при РУ-Девин е извършила оглед на местопроизшествие и е образувано досъдебно производство.

На 24.04.2018 г. в 01.50 ч. на тел.112 е получен сигнал, че в с. Борино, общ.Борино, на ул. “Христо Ботев” е възникнал пожар в стопанска сграда , собственост на 45-годишна жена от с. Борино. В последствие пламъците са се разпространили и са обхванали намиращите се в непосредствена близост два дърварника, собственост на двама мъже от селото – съответно на 33 години и на 59 години, към лек автомобил, собственост на 56-годишен мъж и към офис, ползван от политическа партия. Пламъците са унищожили 300кв.м. сгради, 90куб.м. дърва за огрев, инструменти, лек автомобил, домашно имущество, лични документи.Спасени са три сгради, два леки автомобила и 50куб.м. дърва за огрев, които са били в непосредствена близост до пожара. Произшествието е посетено и ликвидирано от екипи на РСПБЗН-Доспат и РСПБЗН-Девин.

Причините за пожара и щетите са в процес на установяване. Извършен е оглед на местопроизшествие от дежурна оперативна група при РУ-Девин и е образувано досъдебно производство. Извършват се оперативно- издирвателни и процесуално- следствени действия за разкриване на извършителя.

Екип от криминалисти от РУ – Девин и сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Смолян, след извършване на множество оперативно-издирвателни мероприятия установиха, че евентуален извършител на двете деяния е 19-годишния А.С.Д. от с.Борино. Окръжен съд – Смолян определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на извършителя. Работата по двата случая продължава.

Вирни се горе