18 ГОДИНИ КЛУБ „ХОРО“ ОТ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ОРФЕЕВИ ГОРИ-1870“ – ГР.СМОЛЯН, КВ.РАЙКОВО

18 ГОДИНИ КЛУБ „ХОРО“ ОТ НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ „ОРФЕЕВИ ГОРИ-1870“ – ГР.СМОЛЯН, КВ.РАЙКОВО

18 години от своето създаване чества клуб „Хоро“ от Народно читалище „Орфееви гори-1870“ – гр.Смолян, кв.Райково на 15 октомври 2022 г.

Специални гости посрещнаха пълнолетните вече хороигралци. От гр. Истанбул, Република Турция пристигнаха представители от Танцова Академия „Боюк чекмедже“ и организатори на Международния фолклорен фестивал на камъка и слънцето - гр. Кавала, Република Гърция, където това лято клуб „Хоро“ за първи път взе участие. Празникът беше споделен и с дългогодишните приятели от клуб „Веселие“ от гр. Чепеларе.

За 18-та годишнина Русанка Бодурова – ръководител и хореограф на клуба получи 18 рози и специален текст на песен от благодарните й възпитаници и хороигралците. В концертната програма участваха танцьори от всички възрасти - Младежки танцов състав и участниците в подготвителната група към него, и хороигралците.

Хороигралците получиха Поздравителен адрес и празнична торта от ръководството на читалището, музикален поздрав от Фолклорен квартет “Аглика“ и Ирина Кехайова – от читалищния клуб „Зевзек“. Много хора и танци от трите държави обмениха гости и празнуващи. Впечатлени от посрещането и празника на клуб „Хоро“, гостите споделиха: „Поставихме основете на едно вечно и незабравимо приятелство. При вас има сила и енергия, която я предавате и на по-младите и помагате на хората да се променят към по-добро. Поклон и респект към Вас!

В съпътстващата програма бяха включени за посещение пещерата „Ухолица“, Агушевите конеци в с.Могилица и с.Смилян, със специална беседа за гр.Смолян и Родопа планина. Пътуването на групата беше реализирано с любезното съдействие на Община Смолян.

Вирни се горе