18 часа във водата! Петър Стойчев преплува и протока Молокай в Хавай

18 часа във водата! Петър Стойчев преплува и протока Молокай в Хавай

Петър Стойчев постигна нов връх в невероятната си кариера – преплува и протока Молокай в Хавай, като го направи в най-дългото изпитание в кариерата си, продължило 18 часа! За изключителното си постижение, Стойчев споделя в социалните мрежи:

"От тъмно до тъмно! Преплувах най-трудния и най-дълъг проток от веригата Oceans Seven - Молокай в Хавай е с дължина около 45 км.

Стартирах преплуването в 3:01 ч сутринта от плажа Капухи на остров Молокай. Преплувах разстоянието за 18 часа и 53 минути и финиширах в 21:54 ч на плажа Макапау в Оаху.

До средата на дистанцията се движехме според графика и с добра скорост. За 5 часа и 10 мин бях изплувал 18.8 км. Продължих в доброто темпо. Докато не се появи силно насрещно течение с около 3 километра в час срещу мен.

Започна борба със силното насрещно течение, продължила около 10 часа, за да изплувам около 12 километра. Напредвах много бавно!

На 15-ия час след старта ни свършиха подкрепителните напитки! Виждах брега и финала повече от 8 часа и не можех да го достигна със слабия прогрес, който правех – около километър на час. Но нито за момент не си помислих да спра и да се откажа!"

Вирни се горе