175 нарушения на Закона за движение по пътищата през празничните дни, кражба и катастрофа

175 нарушения на Закона за движение по пътищата през празничните дни, кражба и катастрофа

175 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода на почивните и празнични дни от 24 декември 2021г. до 3 януари 2022г., на територията обслужвана от ОДМВР – Смолян. Съставени са 117 фиша и 40 акта за извършените нарушения, от които 7 са за управление на МПС след употреба на алкохол.

КРАЖБА

Служители на РУ- Смолян разкриха кражба на пари от портмоне. Сигнал за случая е получен на 03.01.2022 г. По данни на тъжителката – 50 –годишна смолянчанка, в същия ден около 19.45 часа, от оставеното от нея портмоне на перваз на прозорец на търговски обект намиращ се на ул. “Преспа” в гр. Смолян, и е извършена кражба на пари на сума около 1000 лв. От проведените незабавни действия по разследването е установен и задържан извършителят на кражбата, непълнолетно 17- годишно момиче от гр. Смолян.

ПТП

На 03.01.2022 г. около 13.40 часа в гр. Рудозем на ул. “Кап. Петко войвода”, лек автомобил “Мерцедес”, управляван от 59 – годишен местен жител, при движение на заден ход блъска 90 – годишен пешеходец, също жител на гр. Рудозем. В резултат на произшествието е пострадал пешеходецът, който е с фрактура на лява раменна става и охлузвания по ръката. Оказана му е медицинска помощ в МБАЛ „ Д-р Братан Шукеров“ – Смолян и освободен за домашно лечение без опасност за живота. Местопроизшествието е посетено от екип на „Пътна полиция“ и е взето отношение по Закона за движение по пътищата.

ПОЖАРНА БЕЗОПАСНОСТ И ЗАЩИТА НА НАСЕЛЕНИЕТО

На 03.01.2022 г. в 10:35 часа в обект намиращ се на бул. „България“ гр. Смолян, е получен сигнал за битов инцидент, изтичане на газ – метан. Предполагаема причина за произшествието е техническа неизправност на метанова бутилка. Извършено е обезопасяване на района. Произшествието е ликвидирано в 10:50 часа от един екип на РСПБЗН – Смолян.

Вирни се горе