145 години от първото освобождение отбеляза Златоград

145 години от първото освобождение отбеляза Златоград

Днес отбелязахме 145 години от първото освобождение на Златоград. На днешната дата, през 1878 г., генерал Черевин влиза победоносно с войската си в #Златоград и градът усеща емоцията на свободата.

"Приветствах присъстващите и споделих колко е важно да поддържаме жив спомена за святото дело на предците ни, да научим децата си да милеят за нашето – българското! Това, което в миналото са бранили с цената на живота си! За да ни има!" , каза в словото си кметът на общината Мирослав Янчев.

Главният редактор на Златоградски вестник Ефим Ушев разказа хронологията на събитията в далечната 1878 г.

В знак на признателност и почит към делото на Освободителя и на загиналите в боевете за свободата на златоградчани, пред паметната плоча на генерал Черевин тържествено бяха поднесени венци и цветя от: Община Златоград, Районно управление гр. Златоград, Гранично полицейско управление гр. Златоград, РС „Пожарна безопасност и защита на населението“ гр. Златоград, ОУ „Васил Левски” гр. Златоград, Комплекс от социални услуги „Дневен център за деца и младежи с увреждания“ и „Дневен център за пълнолетни лица с увреждания“ гр. Златоград, „Център за социална и рехабилитация и интеграция” гр. Златоград, „Център за обществена подкрепа” гр. Златоград и ДЯ „Мир”.

Вирни се горе