100 ГОДИНИ ПАРАКЛИС „СВ. ВМЧК ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ” С. ПОЛКОВНИК СЕРАФИМОВО

100 ГОДИНИ ПАРАКЛИС „СВ. ВМЧК ГЕОРГИ ПОБЕДОНОСЕЦ” С. ПОЛКОВНИК СЕРАФИМОВО

Празнуваме Гергьовден

"Традиции, вяра, бъдеще, приемственост и надежда" това са само част от думите, които характеризират празника Гергьовден и 100 годишния юбилей на параклис " Св.ВМЧК Георги Победоносец" с.Полковник Серафимово. Празника бе уважен от много жители на селото, близки, гости, роднини и познати. Стари и млади споделиха трапезата за здраве и благоденствие !

Гостите бяха посрещнати от младежи от Згуровската махала с народни носии с пита и мед за здраве. Присъстващите получиха подаръци магнити за юбилея, а малките дечица специално изработени меденки със снимка на параклиса. Изложен бе снимков материал с историята на параклиса, хронология на ремонта и спомени.

Отец Димитър Одаджиев отслужи празничен водосвет, освети курбаните и трапезата, дадени от населението на селото и ги благослови за здраве на дарителите и на всички присъстващи !

Благодарим за всеки жест на съпричастност, средства, труд, време и дарение за ремонта на 100 годишният параклис „Св. ВМЧК Георги Победоносец” с.Полковник Серафимово.

Благодарим на стотиците миряни, които уважиха празникът!

Организаторите от Згуровската махала на с.Полковник Серафимово - Благодарим на всички дарители и присъстващи за споделения и чудесен празник!

xeza

poster

Вирни се горе