10 г. от смъртта на проф. д-р Никола Милчев отбеляза Клиниката по АГ на УМБАЛ „Свети Георги“

 10 г. от смъртта на проф. д-р Никола Милчев отбеляза Клиниката по АГ на УМБАЛ „Свети Георги“

За Клиниката по акушерство и гинекология на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив Бабинден е традиционен празник, но и тъжна дата. Точно преди 10 години от този свят внезапно на 68 г. си отиде ръководителят на лечебното звено и на Катедрата по АГ към Медицинския университет проф. д-р Никола Милчев.

„Изключителен човек! Винаги ще го помним като невероятен професионалист, обаятелна личност, наш учител и колега“, сподели настоящият ръководител на Клиниката по АГ проф. д-р Екатерина Учикова. Освен нея, възпитаници на проф. Никола Милчев са действащите и в момента в клиниката лекари – проф. д-р Елена Димитракова, д-р Христина Иванчева, д-р Камен Ямаков, д-р Веселин Коларов, д-р Борис Кирезиев.

Проф. Никола Милчев има огромен принос в развитието на клиничното акушерство и гинекология в България. Ръководи Клиниката по АГ на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив от 2002 до 2010 г. и е председател на Българското дружество по акушерство и гинекология. През 2009 г. бе избран за акушер-гинеколог на България и отличен с титлата „Лекар на годината“ на БЛС.

С безгранична всеотдайност и професионализъм проф. д-р Никола Милчев се залавяше с най-тежките случаи, спасявайки живота на много майки и разраждайки хиляди бебета, спомнят си неговите колеги.

Поклон пред паметта му!

milchev

Вирни се горе