Започна своята работа Първият международен медецински конгрес в Златни пясъци

Започна своята работа Първият международен медецински конгрес в Златни пясъци

Това е форум, който обединява лекарите от региона, защото нашите проблеми са общи, както са приоритетни и за Европа и света – каза в словото си при откриването на конгреса съпредседателят на Организационния комитет, предизент на ЮЕМФ и председател на Сдружение „Български лекар" д-р Андрей Кехайов д м. Той подчерта голямото значение на събитието за лекарите, за цялата медицинска общност и за пациентите. Над 15 страни участват в работата на конгреса със свои представители,предаде Здравенюз.

Проф.Иван Миланов – заместник министър на здравеопазването се обърна с приветствие от името на министерството на здравеопазването към присъстващите и пожела успешна работа. С приветствени слова към дошлите тук над 500 участници се обърнаха представители на лекарските съюзи от Македония, Сърбия, Гърция, Албания и други страни, както от разлицни фармацевтични, медицински и други организации.

Д-р Кехайов съобщи, че към ЮЕМФ се присъединява като колективен член и организацията на лекарите от Украйна, която наброява над 200 000 души, което бе прието от препълнената зала с бурни ръкопляскания.

„На многая лета" запя църковен хор ръководен от негово преосвещенство митрополит Кирил, който в словото си подчерта голямата важност на грижата за човека.

Зорница и Стунджи, двамата феноменални български изпълнители вдигнаха градуса в залата със своите прекрасни композиции на ударлни инструменти, а Валя Балканска предизвика възторга и бурните овации с „Излел е Дельо хайдутин".

Много учени –лекари, специалисти, директори и управители на болнични заведения, специализанти, студенти по медицина, медицински специалисти останаха очаровани от организацията и откриването на форума.

Вирни се горе