Седем нови случаи на Ковид-19 в област Смолян

Седем нови случаи на Ковид-19 в област Смолян

Излекуваните от COVID-19 отново са повече от заразените за денонощие, показват данните от Единия информационен портал. Излекуваните са 1402 души. До този момент от март 2020 г. насам са излекувани 130 191.

В същото време новите заразени са 867 души при направени 9911 теста. Положителните тестове са 8,7% от направените, показват данните. Общо до този момент от началото на пандемията потвърдените случаи на коронавирус са 207 259

69 051 са активните случаи към 8 януари. 4 250 души се намират в момента в болница за лечение, а в интензивните отделения се лекуват 377

Седем са нивите случаи на Ковид-19 в област Смолян.

Излекувани от Ковид-19 в областта са девет, дехоспитализирани са двама. Седем лица на възраст от 37 до 79 години са новите регистрирани случаи. Двама са от община Мадан, по един от общините Смолян, Златоград, Баните, Девин и Борино. Трима са хоспитализирани – двама в МБАЛ-Девин, един в болницата в гр. Златоград. Четирима са на домашно лечение и изолация. Епидемиологичното проучване продължава. 81-годишен мъж от община Смолян, с придружаващи сърдечно заболяване и диабет, е починал в болница в гр. Пловдив. Изказваме съболезнования на близките.

78 лица от персонала на лечебни заведения в областта са ваксинирани през вчерашния ден в 5 специализирани имунизационни кабинета – РЗИ, Медицински център – Смолян, болниците в Смолян, Мадан и Златоград. От тях 55 от болничната и 23 от доболничната помощ. Ваксинацията продължава и днес. На 7 януари зам. министърът на здравеопазването инж. Слави Пачалов бе на визита в Смолян, за установяване на осигуреността с лични предпазни средства на лечебните заведения в областта. Зам. министърът остана удовлетворен от проверките в областната болница и ЦСМП.

На среща с областния управител Недялко Славов, с участието на председателя на здравната комисия на НС д-р Даниела Дариткова, зам. областния управител Андриан Петров и директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева, бе обсъдена епидемичната обстановка в областта. Инж. Пачалов информира, че предстои допълнително снабдяване на многопрофилните болници и ЦСМП със защитни средства за персонала и дезинфектанти.

Вирни се горе