Простатата - Когато По-Големият Размер Не Е на Добре!

Простатата - Когато По-Големият Размер Не Е на Добре!

Простатната жлеза се превръща в чувствителна тема з повечето мъже, които вече са навършили 50-годишна възраст. Нейната функция е да се грижи за качеството на семенната течност, правейки условията подходящи за създаването на едно здраво поколение. Доброкачествената простатна хиперплазия (ДПХ), още известна като ‘’bening prostate hyperplasia’ (BPH) на английски език, притиска пикочния мехур. Това, освен усещането за постоянен дискомфорт, който се създава у мъжете, прави и уринирането изключително трудно. Уголемената простата не позволява на струята да тече нормално. Пораждайки и по-честата нужда от посещаване на тоалетната. Така представителите на силния пол нерядко разбират, как се чувстват половинките по време на бременност и ‘онзи момент от месеца’. Но няма нищо забавно, свързано с проблемите с простата.

Подходящите профилактични мерки могат да спомогнат за тяхната превенция. В обществеността, обаче, все още битува патриархалният стереотип за мъжа, като за мълчалив воин, който търпи, без да се оплаква. Всеки, който иска да гради такъв имидж, следва да знае, че ДПХ нерядко прераства в рак на простатата, когато се остави нетретиран. Освен това, той води до различни сексуални дисфункции. А са малцина тези, които искат да разочароват половинката си в леглото.

Нерядко мъжете прибягват и до прилагането на различни видове средства за по-лесно уриниране и по-голяма издръжливост в леглото. Такова са филмираните таблетки [https://www.krasota-zdrave.com/prostamin/][Prostamin] с екстракт от сао палмето (палма-джудже, палма сереноа, Serenoa repens), кората на африканска слива и семена от тиква. Други пък просто включват изделията, които се водят изключително полезни за нормалната простатна дейност, като част от менюто си. Уролозите често препоръчват на мъжете да преминат на специализирана диета с цел нейното облекчаване.

Нека научим повече за методите за превенция и успокояване на симптомите на ДПХ.

Добри Дневни Ритуали за Превенция на Проблеми с Простатата

Уролозите имат специален списък с добри практики за превенция на проблеми с простатната жлеза. Повечето от тях изобщо не са трудни за имплементиране в ежедневието. Дори лесно могат да станат профилактични ритуали. Можете да попитате и всеки общопрактикуващ лекар или сексолог за повече подробности. Разбира се, винаги е препоръчително да се консултирате със специалист. Той ще ви даде най-добрите възможни насоки. Запомнете, че превенцията е най-добрата защита. А натуралните методи за здрава простатна жлеза, нормално уриниране и по-добра издръжливост в интимен план винаги са за предпочитане!

Ето и няколко лесни за изпълнение препоръки за простатна хармония и взаимна наслада в леглото:

Поддържайте отлична хигиена в зоната на половите органи. Изберете хипоалергенен сапун.

Мийте ръцете и интимната част след всяко ходене до тоалетна. Така ще действате превантивно срещу навлизането на бактерии, възпаления и инфекции.

Старайте се да се раздвижвате възможно най-често. Дори и работата ви да е свързана със съдене пред компютъра, пак има начин да си осигурите физическа активност.

Ставайте на всеки час и се разхождайте от единия край на стаята до другия. Така ще поддържате седалищните мускули в изправност и няма да оказвате натиск на простатната жлеза.

Правете редовни фитнес-упражнения, дори и вкъщи. Фокусирайте се върху кардиото.

Така не просто ще активирате метаболизма, но и ще успокоите усещането за тревожност. Това е една от най-честите причини за ниска самооценка, която пък води до сексуални дисфункции.

Останете хидратиран! Някои от разновидностите на заболяванията на простата са причинени от бактерии, живеещи в уринарния тракт. Пийте достатъчно течности, за да можете да изчистите тялото по-бързо от тях.

5 Храни, Които Уролозите Препоръчват за Здрава Простата и Интимна Наслада

Хранителният режим е определящ за доброто състояние на ума и тялото на всеки човек.

Всичко, което приемаме вътрешно, дава и своето външно отражение. Някои изделия могат допълнително да затруднят уринирането. Това допълнително уврежда нейното нормално функциониране.

*Ето и 5-те най-препоръчвани от уролозите храни за интимно щастие и нормално уриниране. Някои от тях са част от състава и на [https://www.krasota-zdrave.com/prostamin/][��илмираните таблетки Простамин] .*

1.Тиквено семе: Изключително богато на естествени протеини и желязо, които благоприятстват нормалната простатна дейност.

2.Сао Палмето: Кората, листата и, най-вече, плодовете на южноамериканската палам сереноа засилва производството на мъжките полови хормони. Подходящо е и за жени с ниско либидо.

3.Бабини зъби: Най-известната българска билка за мъжественост, плодовитост, по-силно либидо, по-добра издръжливост и нормална сексуална функция. Също подходяща за мъже и жени.

4.Коприва: Коренът на това растение е наситен с желязо, което е полезно за действието на мъжката пикочно-полова система.

5.Ликопен: Богат на този антиоксидант, който забавя развитието на ДПХ е доматът. А също така и динята, червените чушки, кайсии и брюкселското зеле.

Апетитът Идва с Желанието!

Онези, които искат да подобрят своя интимен живот, не трябва да забравят, че силата на либидото се определя от нас. Научно, тя се определя от производството на определени хормони. А тялото продължава да ги произвежда и когато продължаваме да имаме нужда от тях. Разбира се, не забравяйте да поддържате и страстта жива във връзката си.

Вирни се горе