Професор Борислав Владимиров е носител на Чиловата награда за 2015

Професор Борислав Владимиров е носител на Чиловата награда за 2015

На 30 май от 12.00 часа в къщата-музей на чл.кор.д-р Чилов в смолянското село Славейно беше връчена традиционната Чилова награда за 2015-та година. С едноименната награда за медицина беше беше удостоен проф. Борислав Владимиров за принос в гастроентерологията и висока професионална етика и морал, а по медицинска журналистика – Гергана Хрисчева от Програма “Хоризонт” на БНР за активно журналистическо и гражданско присъствие по темата. Традиционната награда се присъжда от Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Царица Йоанна-ИСУЛ". Проф. Борислав Владимиров благодари за оказаното признание и сподели, че отличието е и за институцията, за която работи вече повече от 30 години. Организатори на събитието бяха кметството, читалището и инициативен комитет-“Св.Дух“.

Проф. Борислав вадимиров от 1984 г. работи в ИСУЛ и преподава в Медицинския факултет на СУ. Началник отделение в Клиниката по гастроентерология и зам.-директор по лечебната дейност.

Има над 130 оригинални статии на български и английски език, съавторство в книги и учебници. Научните му интереси са в сферата на гастроинтестинална диагностична и терапевтична ендоскопия, пептични заболявания, инфекция с Helicobacter pylori, тумори и други заболявания на храносмилателната система.

Член на ръководството на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография, председател на Българската асоциация по гастроинтестинална ендоскопия. Членува още в Българската асоциация на хирурзи и гастроентеролози, Съюза на учените в България, Световната организация за специално изучаване на заболяванията на хранопровода, Европейската асоциация по гастроинтестинална ендоскопия, Световната организация по гастроентерология.

Участва в редакционната колегия на списание “Българска хепато-гастроентерология”. Председател на местната комисия по етика към ИСУЛ. Медик на годината за 1994 г.

Вирни се горе