Проблемът с аутизма е лечим, антибиотиците са ключът

Проблемът с аутизма е лечим, антибиотиците са ключът

Откривателят на ХИВ проф. Люк Монтиние вижда надежда в борбата с болестта

Проблемът с аутизма е лечим, при правилна употреба и точно дозиране на антибиотици. Това твърди нобеловият лауреат, откривателят на ХИВ проф. Люк Монтиние. “Във Франция сме постигнали доста сериозни резултати при подобряване състоянието на деца аутисти, но има все още да се извърви път до крайното лечение”, заяви той на пресконференция “Физика, химия и биология на водата” в Пампорово.

Той цитира резултати от изследвания в Белгия и Франция, според които при 80 процента от децата с аутизъм е установено завишено съдържание на бактерии в кръвта им.

“Въпросната бактерия, върху която се съсредоточихме, се намира в чревната област на децата с аутизъм, ние я открихме и в кръвта им”, допълни нобеловият лауреат.

Проф. Люк Монтание изтъкна, че причината да започне да се занимава с водата като тема за научни изследвания е търсенето на отговори на въпросите, които си е задавал като вирусолог.

“Нещо, което забелязахме през последните 10 г. е, че човешката ДНК излъчва електромагнитни вълни, които се предават посредством водата”, допълни проф. Монтание.

Ученият коментира и вирусът ебола. “Проблемът с ебола е много голям заради високата степен на заразност на болестта. Не всеки заразен ще умре, но въпреки това болестта влияе по различен начин на хората и това зависи от техния вроден имунитет”, посочи нобелистът.

Неговото предложение е да се увеличи и придобитият имунитет, което може да стане чрез прилагане на серум с антитела от вече излекувани хора и това не е ваксина, допълва БТА.

Вирни се горе