Преизбраха д-р Момчил Хубчев за председател на УС на РЛК-Смолян

Преизбраха д-р Момчил Хубчев за председател на УС на РЛК-Смолян

На Отчетно-изборно събрание на Районната лекарска колегия в Смолян проведено вчера беше преизбран за председател на Управителния съвет д-р Момчил Хубчев. Втората кандидатура за председателския пост бе на д-р Григор Лалов. Припомняме, че на 14 март 2018г. д-р Хубчев бе избран за председател на РЛК – Смолян с мандат от три години.

Д-р Момчил Хубчев започва работа в смолянската болница веднага след дипломирането си през 2000 година. Вече близо 20 години той е един от водещите специалисти по вътрешни болести и ендокринология. Д-р Хубчев е и старши лекар в Отделението по ендокринология в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров – Смолян. Д-р Хубчев е и управител на ДКЦ – Смолян, което е дъщерно дружество към МБАЛ „Д-р Братан Шукеров” – Смолян.

На проведеното заседание вчера бяха отчетени резултатите за дейността на работата на УС за периода от 2018-2021 година и беше гласуван финансовия отчет на колегията. Събранието взе важни решения, касаещи дейността на Районната лекарска колегия – Смолян. Бяха гласувани и избрани и нови ръководни органи. За зам.-председател на Районната колегия беше избран д-р Григор Лалов, а за Секретар д-р Павлина Трамбабова.

Комисията по професионална етика към РЛК-Смолян ще се ръководи от д-р Петър Фиданов. Той бе избран на мястото на д-р Ася Чангалова. Председател на мандатната комисия за период от три години ще бъде д-р Атанас Белчилов.

На събранието бяха предложени и гласувани и делегатите, които ще представят РЛК-Смолян на предстоящия Събор на БЛС.

Вирни се горе