Преглеждат безплатно рискови групи от община Девин

Преглеждат безплатно рискови групи от община Девин

Община Девин и „МЦ-1 ДЕВИН"-ЕООД предприемат съвместна инициатива „Здраве за всички”. Целта е да се извършат профилактични прегледи на целеви и рискови групи от населението на община Девин за ранна диагностика, превенция и лечение на социално значими заболявания. Прегледите са безплатни за населението, съобщиха от пресцентъра на община Девин. Екипите са изградени от лекари с призната специалност по дадения профил, утвърден клиничен опит и квалификация.В профилактичния пакет са включени и изследвания със съвременна диагностична апаратура, съобщи д-р Емилия Апостолова. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на община Девин Цветелин Пенков.

В събота, 23 юни 2012 г., д-р Ася Чангалова – специалист по акушерство и гинекология, ще преглежда за „Профилактика на рака на млечната жлеза" в кабинет № 7. Скринингьт включва мануален преглед и ехография на млечни жлези. Целева група са жени на възраст между 30 – 60 год и фамилна обремененост.

“Профилактика и изследвания на рискови групи, застрашени от мозъчен инсулт” ще се извършат в кабинет № 9 на втори етаж от д-р Антоанета Сарийска – специалист неврологични заболявания. Скринингът включва физикален преглед и изследвания. Целеви групи са пациенти с хипертонична болест, рефрактерна на лечение; пациенти след преходно нарушение на мозъчното кръвообращение и пациенти с ритъмни нарушения на сърдечната дейност.

Вирни се горе