Седем нови случая на Covid-19 в област Смолян

Седем нови случая на Covid-19 в област Смолян

157 са новодиагностицираните с COVID-19 лица през изминалото денонощие (точно толкова бяха и вчера). 6 337 са PCR тестовете, направени за последните 24 часа. Това показват данните в Националната информационна система.

Седем са обявените нови случаи на заразата днес в областта – четири жени и трима мъже на възраст от 50 до 85 години. Четирима са от община Смолян, по един – от общините Златоград, Мадан и Рудозем. Две жени, на 72 и 77 години от община Смолян, положителни на коронавирус, са починали в областната болница. Жените са били с придружаващи заболявания, съобщиха от РЗИ-Смолян. Така починалите от началото на пандемията в областта стават общо 23-ма. Хоспитализирани са шестима – четирима са в МБАЛ-Смолян, по един в болниците в Златоград и Мадан. Един е на домашно лечение, поставен на 14-дневна карантина. Проучват се контактните лица.Потвърдените случаи от началото на пандемията в областта стават 606 души.

Най-много новозаразени има в Пловдив – 34, столицата – 26, Благоевград – 19, Варна и Хасково – по 10, Пазарджик – 8. Потвърдените у нас случаи на новия коронавирус към момента са общо 16 065, но активните са близо 4 пъти по-малко, те са 4 231.

Вирни се горе