Деца от клуб "Здрави и щастливи” при РЗИ ще покажат как се оказва първа долекарска помощ

сряда, 08 май 2013 г.

Успя ли да запазиш добрата си физическа форма по време на Великденските празници? Как без големи усилия можеш да се справиш с натрупаните килограми? Отговор на тези въпроси ще може да получи всеки, който се включи в акцията на Регионална здравна инспекция – Смолян „ Животът е движение”. Инициативата ще се проведе в трите квартала на областния град в периода 8 – 10.05.2013 година и е посветена на Световния ден за насърчаване на движението 10 май. След определяне на личния физически статус, всеки ще получи листовка с основните стъпки, които трябва да изкачи по пирамидата на физическата активност.

Денят за насърчаване на движението ще се отбележи и от учениците в гр. Златоград. На 18.05.2013 година, деца от клуб „Здрави и щастливи” при РЗИ – Смолян и служители от ОУ ”Пожарна безопасност и защита на населението” ще покажат на подрастващите как се оцелява в гората и как се оказва първа долекарска помощ на пострадал, а след това чрез забавни състезателни игри учениците ще демонстрират наученото. Наградите за най- добрите са осигурени от Община Златоград.

Световният ден за насърчаване на физическата активност се отбелязва от 2002 година с решение на 55-та Световна здравна асамблея. Целта е чрез спорт и физическа активност да се ограничи действието на рисковите за здравето фактори – тютюнопушене, нездравословно хранене, стрес и социална изолация. Съществуват безспорни доказателства за вредното влияние на обездвижването върху здравето, трудоспособността и дълголетието на човека. Ниската физическа активност е една от основните причини за сърдечно-съдови заболявания, атеросклероза, затлъстяване, болести на нервната система и други. От друга страна физически активните хора рискуват в по-малка степен да заболеят от исхемична болест на сърцето, хипертония, диабет и т.н., обясниха от пресцентъра на здравната инспекция.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009