Д-р Андрей Кехайов е специален гост на Генералната Асамблея на Световната медицинска асоциация в Москва

Д-р Андрей Кехайов е специален гост на Генералната Асамблея на Световната медицинска асоциация в Москва

В периода 14–17 октомври в Москва се провежда Генералната Асамблея на Световната медицинска асоциация (СМА) – най-мащабното събитие за лекарите от цял свят. Освен участниците от организациите-членки на СМА на събитието присъстват като наблюдатели и представители на регионални международни организации, сред които Югоизточноевропейския медицински форум, представляван от своя президент д-р Андрей Кехайов.

Програмата на Асамблеята включва две сесии на Съвета на СМА, заседания на комисиите по финанси и планиране, по социално-медицински въпроси, по медицинска етика.

Научната сесия, която е насрочена за четвъртък, 15 октомври е на тема „Медицинско образование”. На церемониалната сесия в петък, 16 октомври тържествено ще встъпи в длъжност президентът на СМА за следващия едногодишен период, сър Майкъл Мармот от Великобритания и ще бъде избран новият бъдещ президент на организацията.

Присъстват национални медицински асоциации от всички континенти. В рамките на визитата в Русия д-р Андрей Кехайов проведе среща с президента на Руската лекарска камара и се запозна със структурата и дейността на тази организация. Бяха организирани и посещения на институт по детска хирургия и травматология и на център по медицина на бедствията. Д-р Кехайов ще проведе двустранни срещи с президентите на организациите на лекарите от Германия, САЩ, Тайланд и други.

Вирни се горе