99 нови случая на коронавирус, 18 починали

 99 нови случая на коронавирус, 18 починали

През изминалото денонощие в страната са регистрирани 99 нови случая на заразяване с коронавируса SARS-CoV-2, направени са 3 588 диагностични теста.

В Смолян са регистрирани 2 нови случая на COVID-19. Мъж на 64г. от община Баните е хоспитализиран в УМБАЛ „Каспела“ – Пловдив, а 56г. жена от община Смолян, санитар в областната болница е на 14-дневна домашна изолация. Тя е единствения положителен случай сред изследваните медици от МБАЛ-Смолян. Предприети са противоепидемични мерки – контактните лица се проучват, съобщиха от РЗИ-Смолян.

През почивните дни е извършена съвместна проверка с представители на ОД МВР, ОДБХ и Инспекцията по труда на дискотека в гр. Златоград, при която инспектори на РЗИ са констатирали нарушаване на изискването за спазване на дистанция от 1-1,5 метра при струпване на много хора пред касата на заведението. Собственикът ще бъде санкциониран. За неспазване на забраната за тютюнопушене на обществени места на три лица са съставени актове, допълват още от здравната инспекция.

През денонощието в страната са починали 18 души. От началото на епидемията досега битката за живота си са загубили 563 души.

До момента общият брой на потвърдените случаи на коронавирусна инфекция са 15 386, като 845 от тях са медици.

В момента за болнично лечение са настанени 714 души с COVID-19. В момента в интензивните отделения се лекуват 65 души.

През изминалите 24 часа са излекувани 159 души, с което общият им брой става 10 497.

Вирни се горе