Засилен е трафикът към курортите

Засилен е трафикът към курортите

Засилен трафик от автомобили се очаква по основните пътища към курортите от днес до неделя, предупреждават от Главна дирекция ”Охранителна полиция”. От МВР са осигурили максимално полицейско присъствие на контролни екипи. Днес след 17.30 ч, събота преди обяд и в следобедните и нощните часове на неделния ден ще е интензивно движението от столицата към Варна и Бургас, по международния път Е-79 – София- Благоевград – Кулата, международния път Е-80 – Калотина- Кап. Андреево, пътищата Русе – Плевен, Дуранкулак – Варна – Бургас, както и по пътищата от Източна България към Черноморието, съобщават от пресцентъра на вътрешното ведомство.

В този период се увеличава значително и потокът от транзитно преминаващи леки автомобили от Западна Европа към Турция и обратно по направлението Калотина – София – Автомагистрала “Тракия” – Пловдив – Свиленград – Капитан Андреево. С цел намаляване на тежките катастрофи е осигурено максимално полицейско присъствие на контролни екипи. В най-натоварените участъци и когато това се налага, те ще предприемат регулиране на автомобилните потоци.

Само по направлението Пловдив – Бургас е осигурено дежурство на 12 полицейски екипи. По това и останалите натоварени направления те ще извършват основно подпомагащо насочване и регулиране на движението. За да се избегнат задръствания, “Пътна полиция” своевременно ще дава информация за натоварените маршрути с препоръки към водачите за рисковите участъци и маршрути.

Грубите и опасни нарушения на водачи ще се санкционират на място. От полицията напомнят на шофьорите, които ще се движат по натоварените маршрути, да не предприемат рискови и излишни изпреварвания; да спазват скоростта на колоната и по-голямата дистанция; да не сядат зад волана преуморени, да не превишават максимално разрешените скорости и по пътища с по-слабо движение.

Освен това от МВР препоръчват в усложнена обстановка и интензивно движение да не шофират водачи с малък стаж и опит, а малките деца да пътуват само в седалки и столчета с колани.

Вирни се горе