В Пампорово официално откриха летния туристически сезон

 В Пампорово официално откриха летния туристически сезон

Стотици туристи посетиха Пампорово за откриването на летния сезон

Стотици туристи спортуваха и се забавляваха с новите летни атракции в Пампорово. Курортът открива днес летния туристически сезон, а всички лифтове возят безплатно гостите през целия ден.

Велопарк, Адвенчър парк с въжена градина и водни колела, спускане с надуваеми шейни по специално трасе, пешеходни маршрути, седмична програма с екскурзии и спортни активности са част от възможностите, предлагани на летовниците в Пампорово. Маршрутите до местата, където е сниман тв сериалът “Дяволското гърло”, се радват през тази година на повишен интерес, отчитат от Туристическия център в Пампорово. Възможностите за спортуване и активна почивка в Пампорово през летния сезон са в широк диапазон – плуване, планинско колоездене, пешеходни преходи до върховете на Родопите, алпийски маршрути и скално катерене, джип сафари, спускане в пещери, риболов и др. Новият приключенски парк в местността “Язовира” разполага с въжена градина с девет моста, въздушна възглавница за скокове, атракцион с водни колела и лодка. Велопаркът в Пампорово е един от най-добрите в страната, включва 15 трасета за планинско колоездене с обща дължина 35 км.

Туристическият център поддържа през целия сезон гарантирана седмична програма с график на организираните дейности. Маршрутите и екскурзиите са с осигурени квалифицирани водачи и транспорт. Предлаганите от центъра услуги са насочени не само за летовниците в Пампорово, но са подходящи и за туристи от целия Смолянски регион. В програмата са включени и акценти с културно-исторически обекти в Родопите.

Маршрутите и програмите в Пампорово са съобразени с предпочитанията за семейна почивка в планината, осигурявайки възможности за спорт както за напреднали, така и за начинаещи, отбелязват от Туристическия център.

Вирни се горе