Туризмът се отърсва бавно от кризата

Туризмът се отърсва бавно от кризата

България заема 48-мо място в класацията на страните, които имат най-привлекателен климат за развитие на туристическия бранш.

Това са заключения на Световния икономически форум за туристическия бранш за 2011 година.

Според данните от изготвения доклад туристическият бранш в международен мащаб се отърсва бавно от икономическата криза и търси нови идеи за успешното си развитие.

В класацията се нареждат 129 страни в света по 60 показателя, съобщи БНР.

Сред тях са законодателна рамка, сигурност, здравеопазване, инфраструктура, цени, култура, защита на околната среда и транспортни средства.

На първо място сред страните е Швейцария, следвана от Германия и Франция, които имат по-притегателна сила в развитието на туристическия сектор.

В първата десетка са още Австрия, Швеция, Великобритания, САЩ, Канада, Испания и Сингапур. Кипър е на 24-то място. От другите страни Италия е на 27-мо, България на 48-мо, а Турция на 50-то място.

Традиционните дестинации в Северна Африка, като Тунис и Египет, изостават в класацията поради липсата на развитие, както и поради скорошните вълнения, които имаха бърз негативен отзвук. Размер на шрифта: a a a Последни от Туризъм Туризъм се отърсва бавно от кризата Целогодишен туризъм у нас иска МИЕТ Все повече чужденци в курортите ни Нов закон разделя страната на туристически райони Чакаме 10 % ръст на зимния туризъм

Вирни се горе