“Седмица на занаятите” се провежда в Пампорово

“Седмица на занаятите” се провежда в Пампорово

За първи път в курорта Пампорово от днес 8.07 до 11.07.2010 ще се проведе «Седмица на занаятите». Целта на събитието е да се възроди българският дух и култура в българското семейство, а чуждестранните ни туристи да могат да усетят магията на автентичния родопски фолклор и удоволствието на занаятчийското производство. Занаятчии ще показват различни характерни за Родопите занаяти, а туристите ще имат възможност да се забавляват, докато се учат да тъкат, да правят дърворезбра, да танцуват характерни родопски танци и да усетят магията на родопската песен, както и други занаятчийски умения. За всеки, пожелал да се включи в мероприятието, ще има и безплатен встъпителен урок.

Освен занаятчийските умения, туристите ще имат възможност да се насладят и на величествената Родопа планина, като се включат и в организираните на място пешеходни турове и екскурзии.

Официалното откриване ще се състои на 09.07.2010г. (петък) от 11.00 ч. на площадката на бившата ледена пързалка между хотел Перелик и Гранд хотел Мургавец.

Организатори са Шарлопов Хотелс ЕАД, Пампорово Ад, Мастер Груп ООД.

Встъпителният урок от 10 минути е безплатен. В “Седмицата на занаятите” се включени:народни танци и песни,феерия от восък – нетрадиционно, неповторимо, красиво, колоритно – с една дума БАТИК,Арт ателие,Керамика-ще изработвате предмети от глина, както са ги правили нашите предци още преди да открият колелото,Тъкане / т.нар. шарачество/,Дърво пластика – ако искате да имате уникален сувенир от природата, тази програма ще ви даде възможност сами да го откриете и с помощта на водещия, да подчертаете неговата уникалност,пешеходен туризъм,за да усетите красотата на българската природа да се ориентирате по карта,компас и природни обекти,ще разгледате тайните на пещерите,програма по красота и здраве с пчелни продукти и др. Гранд Хотел Мургавец организира „Родопска вечеря” в Барбекю «Българско село» на 9.07. Цена на куверт: 25 лв. за възрастен и 15 лв. за дете.

Специално за гостите, посетили «Гранд Хотел Мургавец» от 08 юли до 11 юли, верига„Шарлопов Хотелс” предоставя 20% отстъпка от всички СПА процедури;както и отстъпка от 10% в « Барбекю българско село».

Вирни се горе