Отличиха най-добрите в туризма за 2009 г.

Отличиха най-добрите в туризма за 2009 г.

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) връчи за тринадесети път в своята история Годишните награди на асоциацията за 2009 г. в хотел „Дедеман Принцес София” на 27 ноември.

В тежко време трябва да се покажат най-успешните дестинации, най-успешните, колеги, за да могат да бъдат пример, каза Благой Рагин, председател на БХРА.

Въпреки кризата туризма си остава печеливш, категоричен бе министърът на търговията Трайчо Трайков. Той отбеляза, че вместо очакван спад на приходите в бранша до края на октомври се отчита ръст с малко повече от 1 процент.

Призът Ваканционен петзвезден хотел на 2009 г. отиде при хотел „Мелия Гранд Ермитаж” – кк „Златни пясъци”. За Ваканционен четиризвезден хотел на 2009 г. пък бе отличен СПА хотел „Свети Иван Рилски” – Банско.

Годишната награда на БХРА в категорията хотел за конгресен туризъм на 2009 г. грабна „Дедеман Принцес София” – София.

За Градски петзвезден хотел на годината бе обявен Гранд хотел „Димят” – Варна.

Балнеохотел на 2009 г. стана СПА хотел „Персенк” – Девин, а СПА хотелът на годината е хотел „Велина” – Велинград.

В категорията Бутиков хотел за 2009 г. наградата грабна хотел „Глазне” – Банско. Семеен хотел на 2009 г. стана „Чарлино Плаза” – Русе. Хотел за селски туризъм на 2009 г. стана еко комплекс „Смилян”.

Награда за Хотелски мениджър на 2009 г. получи Снежина Стамова – мениджър хотел „Палас Марина Диневи”, Свети Влас.

Райфайзенбанк (България) ЕАД пък бе обявена за банка с особени заслуги към българския туризъм в условия на световна криза за 2009 г.

Отличие за най-ефективна инвестиция в туризма за 2009 г. получи ваканционен СПА комплекс „Островче” – община Разград.

С приз за най-голяма чуждестранна инвестиция в българския туризъм за 2009 г. бе отличен „Санаторно-оздравителен комплекс ”Камчия” ЕАД.

Ресторант на 2009 г. стана „Том и Нези Класик” във Велинград, а отличието за Рибен ресторант на 2009 г. отиде при „Капитан Кук”. Приз за най-голям принос в развитието на ресторантьорството в България пък получи „Хепи” ЕАД.

Отличие за принос в изграждане туристическия имидж на България за 2009 г. получи Община Аврен. За най-активен асоцииран член на БХРА за 2009 г. бе обявена компанията „Тандем – В” ООД.

Признание за най-ползотворно сътрудничество в туризма с община през 2009 г. в кампанията „Новите седем природни чудеса на света” получи Емил Цанков – кмет на община Белоградчик.

Грамотата за най-ползотворно сътрудничество в туризма с община през 2009 г. отиде Александър Краваров – кмет на община Банско.

За най-ефективни туристически материали за 2009 г. бе награден Максим Момчилов – главен редактор вестник „Слънчев бряг прес”.

Сред гостите на официалната церемония бяха министри и заместник-министри на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, на Министерство на културата, на Министерство на земеделието и храните, представители на Столична община, председатели на най-големите туристически организации, партньори на БХРА от бизнеса и водещи мениджъри и собственици в туризма от цялата страна,съобщи за Smolyannews.com Благой Рагин.

Вирни се горе